آلا نیک سرشت
آلا نیک سرشت

محاسبه هوای تازه

سلام مهندس #آسایش وقتتون بخیر 
درقسمت min fresh air تب اکتیویتی تفاوت فرش ایر برحسب افراد و مش ونت برحسب مساحت و area درچیه؟
یعنی مدل محاسبه شون چجوریه ؟
فرقی نداره اگه برحسب هرکدوم وارد کنیم؟

مثلا برای فضایی ک فقط فن کویل داره مینیمم فرش ایر برخسب افراد بذارم و برای فضایی ک مشترک فن کویل و هواساز داره بر حسب مساحت وارد کنم؟

 پاسخ 

سلام و درود خانم مهندس @alaniks_ 
وقت بخیر

در استاندارد ASHRAE 62.1 مقدار هوای تازه بر اساس دو معیار نفرات و مساحت فضا بیان شده است (تصویر 1). همچنین در فصل 14 مبحث 14 مقررات ملی ساختمان ایران، مقدار هوای تازه فقط بر اساس دو معیار نفرات و مساحت فضا بیان شده است (تصویر 2).

روش محاسبه نرخ هوای تازه بر اساس استاندارد ASHRAE :

Vbz = Rp · Pz + Ra · Az

Az = مساحت کف: مساحت خالص کف قابل اشغال منطقه تهویه ft2 (m2)
Pz = جمعیت منطقه: تعداد افراد در منطقه تهویه در طول استفاده معمولی.
Rp = نرخ جریان هوای بیرون مورد نیاز برای هر نفر بر اساس جدول 1-6 (تصویر 1)
Ra = نرخ جریان هوای بیرون مورد نیاز در واحد سطح  بر اساس جدول 1-6 (تصویر 1)

به عنوان مثال، حداقل میزان هوای تازه برای یک رستوران 0.18 cfm بر فوت مربع و 10 cfm به ازای هر نفر است. اگر مساحت رستوران 4500 فوت مربع باشد و رستوران برای 300 نفر طراحی شده باشد، میزان تهویه مورد نیاز به شرح زیر است:
بر اساس مساحت : 0.18cfm/sq.ft x 4500sq.ft = 810 cfm

بر اساس نفرات : 10cfm/person x 300 = 3000 cfm

مجموع هوای تازه مورد نیاز : 3000cfm+810cfm=3810cfm

این مقدار در استاندارد ASHRAE 62.1 به اسم Breathing Zone Outdoor Airflow نامیده می شود.

 

منبع : پیوست.

پیروز باشید.

آسایش

تصویر 1 : Minimum Ventilation Rates - ASHRAE Standard 62.1

 

 

تصویر 2 : Minimum Ventilation Rates - NBIR Tobic 14

دانلود پیوست